Els llibrets són uns dels arrebossats que més agraden, i no només als més petits, sinó que també pels més grans. Qui es pot resistir a un llibret artesà autèntic? En aquesta recepta, explicarem com preparar i cuinar els llibrets de pernil i formatge, coneguts també com a “San Jacobos”.

INGREDIENTS (per a 4 persones):

 • 8 talls gruixuts de pernil dolç o 8 talls finets
 • 8 talls de formatge tendre
 • 1 ous
 • Pa ratllat
 • Farina
 • Oli d’oliva suau

PASSOS A SEGUIR:

 1. Preparem sobre la superfície de treball un tall de pernil dolç (utilitzem dos si els talls són molt finets). Col·loquem a sobre 2 talls de formatge tendre, i aquest ho tornem a tapar-ho amb un tall de pernil dolç.  Repetim el mateix amb tots els talls.
 2. Un cop els tenim tots muntats, podem tallar-los en dos parts o inclús en quatre, depenen de las dimensions que vulguem al final.
 3. Preparem un plat amb farina. Hi passem tots els llibrets, procurant que quedin ben coberts de farina (també els laterals).
 4. Agafem l’ou i el batem en un plat. Després, preparem un altre plat  amb el pa ratllat.
 5. Passem tots els llibrets enfarinats per l’ou batut, i a continuació l’arrebossem amb el pa ratllat.  Així procedim amb totes les unitats. Fixem-nos bé amb els laterals de cada unitat  perquè quedin ben arrebossades i segellades.
 6. En una paella, hi posem oli d’oliva suau per fregir. Ho posem a foc mig. Quan veiem que l’oli ja ha agafat la temperatura, introduïm els llibrets. Un cop estiguin daurats per les dues cares, els enretirem sobre un paper absorbent, com ara el paper de cuina. D’aquesta manera traurem l’excés d’oli.

RECOMANACIONS:

Serveix-los ben calents, perquè el formatge de l’interior estigui desfet i l’arrebossat ben cruixent.