Els 10 aliments més saludables del Nadal

Durant les festes de Nadal es fa difícil cuidar la nostra dieta i, a més, els principals aliments que es consumeixen són rics en greixos, sucre i calories, i com a conseqüència no li donem suficients nutrients al nostre cos. 

Per aquesta raó, et convidem a conèixer deu productes d’allò més saludables que podem consumir durant el Nadal i que no són difícils de trobar en aquests àpats. 

  1. Marisc

Un aliment estrella del Nadal, que no falta en cap àpat. Ens aporten una gran quantitat de proteïnes, vitamines i minerals, com el ferro, el potassi i el magnesi, i tenen poques calories. Els més consumits són les gambes, els llagostins, el llamàntol o la cabra de mar i es poden cuinar de diferents maneres i totes elles saludables: al forn, al vapor o a la planxa. Això si, evita consumir-los arrebossats o amb salses calòriques. 

  1. Gall d’indi

Una altra opció pels plats principals (i d’allò més utilitzada durant aquests dies) és la carn de gall d’indi. És una carn saludable i lleugera, rica en proteïnes, baixa en greix i que aporta minerals com el ferro, magnesi, potassi i fòsfor, i que ajuda a mantenir els nivells d’insulina desitjables després dels àpats. 

  1. Fruita i verdura

Consumides de manera natural, un com a postre per satisfer el desig de dolç i evitar tants torrons i polvorons, i l’altre com a guarnició per acompanyar els nostres plats principals, per picar entre hores o per menjar lleuger per compensar d’un gran àpat anterior. 

  1. Peix blau

Un altre plat principal estrella és el peix blau, ja que són una gran font d’Omega-3, és ric en proteïnes. Els més recomanables per als àpats de Nadal són el salmó, la tonyina, les anxoves, les sardines i el verat. 

  1. Musclos i cloïsses

Aquests es poden consumir tant com per a plat principal o com a entrant. Els musclos i les cloïsses són una gran font de ferro i són molt baixos en greix. 

  1. Carn de porc

Si preferiu la carn de porc pels vostres àpats de Nadal, us recomanem escollir un tall magre com seria el filet o llom, ja que aporta grans dosis de proteïnes així com també minerals com el ferro i greixos de bona qualitat. Això si, cuina-la al forn o a la planxa i amb salses casolanes, baixes en greix i sucre. 

  1. Bolets

Un altre acompanyament saludable pels nostres plats principals són els bolets, un producte de temporada ric en ferro, potassi i vitamines del grup B. A més, a part de ser baix en greix, el bolet és ric en fibra i per tant ajuda a regular el trànsit intestinal, cosa que agrairem a l’hora de digerir la gran quantitat de menjar que ingerim durant aquesta època. 

  1. Fruita deshidratada

Serà un dels nostres aliats per incloure a la taula un dolç saludable al final dels àpats. La fruita seca és rica en fibra, ferro i antioxidants (vitamina E) i, a més, enforteix el sistema immunològic i prevé l’envelliment cel·lular. Uns bons exemples són les figues, les orellanes ii el raïm. 

  1. Fruits secs

Els fruits secs són una altra bona opció per afegir a les postres, però també com a aperitiu. Aquests són rics en àcids grassos mono o poliinsaturats, magnesi, antioxidants (vitamina E) i són baixos en greix. Això si, procura consumir-los crus i sense sal.

  1. Xocolata negra

La xocolata com més pura millor, així que per les postres és millor escollir torrons o bombons de xocolata negra. Aquesta és una bona font de polifenols antioxidants així com de potassi, magnesi i seleni i té molts menys greixos i sucres que la xocolata blanca o amb llet.

Buscar