Consells bàsics per sobreviure al Nadal

Ja ha arribat una de les millors èpoques de l’any, però també una de les més perilloses, ja que acostumem a menjar quantitats elevades i li donem al cos grans dosis de carbohidrats, greixos i sucre. 

Amb aquests excessos alimentaris sembla missió impossible no guanyar pes durant aquestes dates, però no és així. Les festes duren uns 15 dies, però només són quatre o cinc les ocasions en què hi ha menjars abundants, per això si ens cenyim a les dates senyalades i la resta de dies portem una alimentació equilibrada i saludable ens impedirà guanyar pes. 

La clau no és la restricció, sinó incrementar les mesures d’una vida saludable i tenir en compte el control dels nutrients ingerits i el seu valor energètic.

Aquests són els nostres deu consells bàsics per sobreviure al Nadal:

  1. No tenir molta gana al moment de seure a taula. Això és clau per menjar poc i el necessari, i ho podem aconseguir menjar una peça de fruita mitja hora abans de l’àpat o menjant de primer plat una amanida.
  2. Cuidar les racions. És important fer racions petites i no repetir; apostant per una vaixella petita no se’ns farà difícil.
  3. Fer exercici. Hem d’aprofitar el temps que tenim durant les vacances per augmentar l’exercici físic.
  4. Animat a cuinar. Així sabràs quins són els ingredients que porten i podràs apostar per plats més saludables.
  5. Abans o després dels grans menjars, fer dejú intermitent. Ho podem fer amb sucs o sopes depuratives de carxofa, api, porro, carabassó, ceba o carabassa.
  6. No abusar de les postres. Els torrons, polvorons, massapans… són dolços molt energètics, estan plens de sucre, hidrats de carboni i de greixos saturats, per això convé limitar-ne la quantitat ingerida.
  7. Reduir la ingesta d’alcohol, ja que només ens aporta calories buides. I hauríem d’apostar per les que tenen menys graduació alcohòlica.
  8. Beure molta aigua. Convé no oblidar el consum d’aigua per mantenir-nos hidratats, i li podem afegir gotes de llimona que ens ajudarà a eliminar més líquids, gràcies el seu alt contingut en potassi.
  9. Menjar i beure lentament. Mastegar bé els aliments ens ajudarà a augmentar més ràpidament la sensació de sacietat i a què millori la nostra digestió.
  10. Cuinar únicament la quantitat d’aliments que es consumiran el dia de la celebració. D’aquesta manera evitarem que en sobri i que ens ho hàgim de menjar els dies següents.

Buscar